Ők

Lilypie Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

InstaSzeder

Pszichodráma egyedül

2009.08.23. 13:46 - Szeder Apa

Ada mostanában rengeteget szerepjátszik, úgy tűnik, keményen dolgozik azon, hogy feldolgozza az életében beállt változásokat: a heverőn ("baris ágyon") alszik már hónapok óta a rácsos ágy helyett, rohamléptekkel halad a szobatisztaság felé és persze Léna, a kistestvér most kezd átalakulni érdekes, de sok vizet nem zavaró babából igazi kistestvérré, akivel a felnőttek állandóan foglalkoznak.

Adának két teljes családja van a játékállatok körében: az egyik az anyja által kreált Barnabás és Boldizsár-történetek (amik természetesen róla meg az érkező kistestvéréről szólnak, kölyökmackókkal elmesélve) szereplőinek megtestesülései. Először Barnabás lett az egyik maci a sok közül (a rapper-maci), majd Brúnóra kezdett hivatkozni mint Barnabás apukájára, később a nyál-nyúl lett Boldizsár végül egy másik nyúl lett "Barnabás anyukája", név nélkül. A másik család a Duplo állatkertből verbuválódott: az elefánt az apa, a zsiráf a mama, a jegesmedve Ada és a nőstényoroszlán Léna, így, nevekkel.

Hogy éppen milyen hangulata van, milyen élmények érték, azonnal látható abból, hogy mit csinál a családokkal, kit cipel magával és kit nem. Mostanában sokszor nagyon anyás, ilyenkor a jegesmedve és a zsiráf van nála, akárhova megy. Volt már olyan is, hogy Brúnó ült külön a többiektól, mert akkor éppen én nem tetszettem neki. Ma viszont feladta a leckét a délutáni alvásnál: Barnabást betömködte az ágy feje mögé és a két nyúllal feküdt le aludni, mert "ők jók". Ha felébred, megpróbáljuk megfejteni...

A bejegyzés trackback címe:

https://szederinda.blog.hu/api/trackback/id/tr381332652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csigabori · http://szebbcsiga.blogspot.com 2009.08.23. 18:24:11

Követhetetlen ez a családfa, de a rapper-macit megjegyzem, fölkeltette az érdeklődésem.

ash 2009.08.23. 22:48:34

Na, az első család. Mielőtt L. megszületett, olyan esti meséket mondtam A.-nak, amiben egy macicsalád szerepelt, macimama, macipapa, Barnabás kismaci és a nemrég született kisöccse, Boldizsár. Ezzel a családdal mindig kábé ugyanaz történt, mint velünk aznap, így egyrészt egyszerű volt sztorikat kreálni, másrészt nagyon tetszett A.nak. A macigyerekek azóta megszemélyesültek, azaz az egyik medvéjét (a rapper macit) elneveztük Barnabásnak. Következő lépésként keresett hozzá Boldizsárt és Macipapát és Macimamát. Tehát a mesén keresztül két lépés van a mi családunk és a plüssállatok között.

A második család. Duploállatok, elnevezve apának, anyának, Adának, Lénának.

csigabori · http://szebbcsiga.blogspot.com 2009.08.24. 23:51:42

Á, értem már ezt a családfa-rendszert. A w-iskola szerint is az mesés, ha a gyermek a saját, a saját családja sztoriját hallja viszont a mesében.

A rapper-maciról viszont képet kérek, szerelmes akarok lenni!

Szeder Apa 2009.08.26. 11:26:38

Kép nem lenne elég, mozgás közben kell látni :)

Egyébként ma reggel kijött hozzám a kanapéra, hozta Brúnót, lefeküdt mellém. Aztán mondta, hogy "jaj, nincs itt Barnabás". Bementem érte és ha már ott voltam, hoztam a két nyulat is. Erre Ő: "Őket még hagyjuk aludni!" és visszavitte őket az ágyába.


süti beállítások módosítása