Ők

Lilypie Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

InstaSzeder

Polesden Lacey

2012.11.25. 20:05 - ash

Címkék: utazás halloween polesdenlacey

placey_1353868741.JPG_902x600

November első hétvégéjén, az őszi szünet méltó lezárásaként elkirándultunk Polesden Lacey-be Imoláékkal (aztán náluk is aludtunk Datchetben). A hely maga egyrészt az Edvárd-kori kastély miatt, másrészt a gyönyörű park és kert miatt érdekes. A parkban halloween trail is volt a gyerekeknek, vagyis rejtvényfejtős akadályverseny. (Nem kell semmi megerőltetőre gondolni, csak tettünk egy nagy sétát a parkban, miközben a kölykök árgus szemekkel figyelték, hogy hol találják meg a következő nyomot, ugyanis arra a kérdésre keresték a választ, hogy ki lopta el a puddingot a helovíni vacsoráról. A sétán "jegyzeteltek" és megoldottak pár aranyos feladatot, a végén pedig kaptak egy óriási csokipénzt a kastély képével. Fantasztikus volt abból a szempontból, hogy még az egyébként nagyon nehezen sétára motiválható Lencsi sem panaszkodott egy hangot sem.) Amikor kiértünk a lejtős domboldalra, ami a kastély előtt ereszkedik lefelé, elég rémes hideg volt és szél, de azért megküzdöttünk az elemekkel és a csodás kilátás kárpótolt azért, hogy kesztyűben kellett szendvicsezni. A fallal körülvett kertben gyógynövények, különféle rózsák és haszonnövények sorakoztak szépen-rendezetten, és volt minigolfpálya meg napóra is. (Napóra mindenhol van!)

Az első házat a kastély helyén majdnem 700 éve építették, mai külsejét pedig 1906-ban nyerte el, amikor az új tulajdonos, Mrs Greville alaposan átépíttette. Ekkor kezdődött a birtok igazi tündöklése, ugyanis a hölgy nagy társaséletet élt és nagy házat vitt, arról nem is beszélve, hogy jó ízlése is volt. Az épület ennek megfelelően belül is gyönyörű, könyvtárszobával, billiárd/szivarszobával, óriási kandallókkal és rengeteg nem gyerekkompatibilis porcelánnal. Szerencsére mindenki óvatosan kerülgette a kínai vázákat! Érdekesség: VI. György király, az aktuális királynő apja (akit Colin Firth játszott A király beszédében) itt töltötte nászútját feleségével, Erzsébettel. Nagyon helyes és visszafogott pár voltak, láttunk róluk néhány fényképet.

A bejegyzés trackback címe:

https://szederinda.blog.hu/api/trackback/id/tr744925091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása