Ők

Lilypie Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

InstaSzeder

London, Science múzeum

2013.01.16. 17:45 - Szeder Apa

Címkék: utazás london múzeum

December elején ellátogattunk Londonba, Datchetig kocsival, majd a Tiszay családdal vállvetve bevonatozunk Londonba. Első program a tudományok múzeuma volt, amit - talán mondanom sem kell - mindenki nagyon élvezett. Megcsodáltuk az óriási rakétákat, a holdraszállóegység replikáját, gázturbinás autót és még sok más csodát: mindez csak az egyik szint egyik része, ennyire jutott idő. A gyerekek játszottak a vizépítő szobában, megismerkedtek a gátak működésével (csak viccelek, pancsoltak). A múzeum fénypontja a szappanbuborék-előadás volt, egy fél órán át csodáltuk a szebbnél szebb és különleges buborékokat: nekem a kedvencem a szárazjéggel töltött volt.

Ezután elindultunk a Hyde Parkba, hogy megcsodáljuk egy téli vidámparkban található jégszoborkiállítást. Ekkor még mit sem sejtettünk. Az egyórásra nyúló séta alatt ránkesteledett, sikerült néhány szép naplementét fényképezni:

DSC_2081.JPG

Nemsokára megérkeztünk és kezdett gyanús lenni, hogy a 100m x 100m-es területen összezsúfolódott néhányszázezer szórakozni vágyó londoni között nehéz lesz eljutni a jégszobrokig. Körülbelül egy óra közelharc árán sikerült is elérni célunkat, ahol megtudtuk, hogy a jegy elfogyott és egyórás sor mögött van és különbenis záróra. Felmerült, hogy kárpótlásul legalább valami körhintára felüljenek, de a központosított tokenrendszernek hála, lást egyórás sor. Kiverekedtünk és elmentünk megnézni a karácsonyi fényeket. Részemről ez is hibának bizonyult, London karácsonykor (december 1.) zsúfoltabb, mint Bécs, amit szintén nem szeretek karácsonyi vásár idején. Mivel a buszok is lépésben haladtak, mentünk néhány sarkot gyalog, mígnem végre buszrakaptunk és elmentünk a Trafalgar térre. Mint később megtudtam, a gyerekeknek nagyon tetszettek a fények, úgyhogy megérte. A tépett idegek és fáradság hazaűzött minket, a gyereket előzékenyen elájultak, a felnőttek pedig egy vérremenő Ankh-Morpork társasjátékkal fejezték be a napot.

Másnap átmentünk a szomszédos Windsorba, megcsodáltuk a kastély (kivülről) és sétáltunk a kertjében, élveztük a tömegmentes turistáskodást. PizzaExpressben ebédeltünk, ami nagyon finom volt! Windsorból ebéd után hazaindultunk, egy kis utolsó játék-színielőadás után.

A Tudomány Múzeumba még néhanyszor vissza kellene menni...

A bejegyzés trackback címe:

https://szederinda.blog.hu/api/trackback/id/tr825022170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása