Ők

Lilypie Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

InstaSzeder

Hóhelyzet

2013.01.24. 12:23 - ash

Címkék: időjárás

20130120_125540_1359025232.jpg_2560x1920

Karácsonykor Magyarországon voltunk. Amikor eljöttünk Budapestről, a gyerekek szomorúan taposták az előző éjszaka hullott havat a repülőtéren: nekik sajnos nem jutott szánkózás és hóemberépítés ezen a télen. Egészen múlt hétig! Akkor ugyanis itteni viszonylatban rengeteg hó esett. Csütörtök este kezdett igazán havazni, de péteken reggel már látszott, hogy ennek nem lesz egyhamar vége. 8-kor még kaptunk egy smst az iskolától, hogy semmi változás, menjen minden gyerek bátran. 8.25-kor, a szokásos indulás előtti hajcihőben pedig megjött a hír: a romló időjárási helyzet miatt az iskola mégsem fog aznap kinyitni! Nem is tudom, van-e annál jobb, mint amikor meg lehet inni békében a kávét, melegítőre (tündérjelmezre) lehet cserélni az egyenruhát és forró pirítóst rágcsálhatunk, ahelyett, hogy meg kellene küzdeni a hóviharral az iskolába vezető úton. (Nekem rossz esetben napi 3-szor, de minimum kétszer, Lencsinek kétszer, Adának egyszer.)

Mondanom sem kell, a gyerekek is el voltak ragadtatva. A hó csak esett és esett és azóta is minden fehér, mert amint elolvadt volna, érkezett az újabb adag. A suli csak pénteken maradt el, utána viszont tulajdonképpen én már le is tudtam volna mondani az egész téldologról, legfőkép azért, mert... Az angolok nem takarítják el a havat! Sem a házuk elöl, sem a kisebb utcákból, sehonnan. Értem én, hogy nincs elég eszközük, de amikor egyik nap felolvad a hó, aztán éjjel ráfagy a járdákra a latyak, akkor másnapra tükörjég lesz. Kedden például kénytelen voltam babakocsival menni Adáért, mert abba legalább tudtunk kapaszkodni. Só...? Környezetbarát kavicsos homok...? A reakciós idő kicsit hosszú volt, nagyjából 5 nap. Úgyhogy budapestiek, ne panaszkodjatok, az ottani hóeltakarítás-helyzet még istenes ehhez képest. A szomszéd néni úgy fogalmazott, hogy borzasztóan el vannak maradva Európától ebben a kérdésben. Megszántam és mondtam neki, hogy ne aggódjon, sok minden másban azért eléggé jól teljesítenek.

A kertben aztán született két hóember, répaorral és kalappal, a kisebbik szemüveget is kapott.

És akkor most már jöhetne a tavasz.

A bejegyzés trackback címe:

https://szederinda.blog.hu/api/trackback/id/tr44930478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása