Ők

Lilypie Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

InstaSzeder

Az első negyedév Angliában

2013.09.10. 14:32 - ash

Júliusban összepakoltunk otthon, majd megérkeztünk a Lutonra. Szó várt, a fák nagyon zöldek voltak és kicsit esett az eső. Az első hétvégén megismerkedtünk Newburyvel és elintéztünk pár halaszthatatlan dolgot. A lányokkal sokat sétáltunk hétközben, megtaláltuk a leendő iskolájukat is. Pár nappal később kaptunk időpontot az igazgatóhelyettestől, aki körbevezetett a suliban. Éreztük, hogy ez jó lesz.


Ágyat vettünk Lencsinek az ikeában Southamptonban. Megnéztük Winchestert, nagy szerelem lett. (És nem csak a kereszt melletti fagyizó miatt.)

Rájöttünk, hogy ahol esik az eső, ott a fű is gyorsabban nő.

Megnéztük, hogy mulat a város a nyári búcsún és Imoláék is meglátogattak minket.

Elvittük magunkat a Peppa Pig Parkba.

Felfedeztük a Kacsás Tavat és a városi könyvtárt.

Zsófiék meglátogattak minket, megnéztük együtt Aveburyt.

Elkirándultunk Portsmouthba és a basingstoke-i Milestones Múzeumba.

Rászoktunk a futás+csúszósjátszótér kombinációra.


Kipróbáltuk a thatchami Nature Discovery Centert.

Elmentünk két napra Londonba. Ezzel megkezdődött életünknek az a még ma is tartó szakasza, amelyben a gyerekek időről időre megkérdezik, hogy mikor megyünk ismét Londonba.

Megnéztük Oxfordot.

És a Living Rainforestet, ami egy melegház-tropikárium, valamint a Bucklebury Farm Parkot, ami egy vadaspark-tanya.

Nagy nehezen szereztem jegyet a Highclere Castle-ba, ahol a Downton Abbeyt forgatják. Csodás volt, bár persze esett az eső és Szó épp valami vészhelyzetbe futott bele a munkahelyén, így szívesebben lett volna ott, mint a kastélyban. De azért csodálatos volt. Teáztunk is, ami egészen olyan lett volna, mintha lady Maryvel teáznánk, ha nem egy zsúfolt padlásszerű térben lett volna a teázó pluszterme. Azért élveztük. A látogatók szemlátomást mind DA-rajongók voltak és mindenki hálás megilletődöttséggel lépkedett a sorozat díszletéül szolgáló, egyébként pedig az ott lakó család által nap mint nap használt bútorok között.

Elkezdődött az iskola. Meglátogattuk Andyt, Flórát és Timit az Isle of Wighton. Lencsinek is elkezdődött az ovi. Megnéztük Stonehenge-et és Winchesterbe is elmentünk még egyszer.

Felfedeztük a Donnington Castle-t: ez egy Newbury melletti kastélyrom, amely az utcánkból és az iskoladombról is látszik. Úgy értem, látszott.

Eltöltöttünk Imoláékkal egy napot a Beale Parkban. A lányoknak elkezdődött a sztep-balett-acro.  

Nyugalom, a téli hónapok sokkal csendesebbek voltak. Folyt köv. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szederinda.blog.hu/api/trackback/id/tr615505821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása