Ők

Lilypie Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

InstaSzeder

Nyaralás!

2010.06.06. 14:47 - ash

Elmentünk nyaralni, vagyis barátlátogatással egybekötött utazásra. Izgultunk, készültünk, aztán minden nagyon jól sikerült a KÉTHETES, négyemberes vakáción. Büszkék vagyunk, mintha valami nagy tettet vittünk volna végbe -- és igen, nekünk ez nagyjából akkor teljesítmény volt, mint mondjuk nyolcvan nap alatt megkerülni a földet.

A legjobban persze az utazástól féltünk: Budapest-Zürich majdnem 1000 km, azaz 12 óra, Zürich-Lyon pedig 430 km, elvileg 4-5 óra. Felszerelkeztünk elemózsiával, teával, nassal, hajóbőröndnyi játékkal és gyerekkönyvvel és (némi lelki tusa után) egy hordozható dvd-lejátszóval. Aztán elindultunk. A terv az volt, hogy szombaton, egy korai ebéd után indulunk, a gyerekek elalszanak az autóban, aztán időnként pihenünk, majd megyünk, végül az utolsó órák alatt is aludni fognak. 

Természetesen nem mentek ilyen egyszerűen a dolgok.

A kölyköknek ugyanis megvan az a tulajdonságuk, hogy nem akkor akarnak pihenni, pisilni, enni, inni, bekakilni, kiakadni, aludni, nézelődni, rohangálni, mesét hallgatni, amikor mi úgy gondoljuk. Nem részletezem, gondolja el mindenki maga, mindenesetre azt leszögezhetem: irtó nehéz ezer kilométert egyedül végigvezetni, irtó nehéz ezer kilométeren keresztül gyereket és férjet szórakoztatni és ellátni és persze irtó nehéz egy- és háromévesként ezer kilométert végigülni.

Na, az igazság az, hogy sokkal jobban ment, mint vártuk és egy-két mélypontot leszámítva nagyon jól vettük az akadályokat. Hurrá mi! A legnehezebb talán az volt, amikor a fancia autópályán kellett ácsorogni/lassúskodni másfél órát. Ja, és átestünk a tűzkeresztségen, mert mindkét gyereknek sikerült egy kicsit hánynia az úton. Nem, nem azok voltak a legszebb percek...  

Kiderült továbbá, hogy Lencsi nem nagy barátja az éjszakai utazásnak. Ugyan elalszik, amikor már nagyon fáradt, de ha felébred, akkor szinte lehetetlenség visszaaltatni (ebből volt a hányásig fajuló sírásroham), valamint megérkezéskor szinte biztosan felébred és az új környezetben nehezen alszik vissza. Ez a jövőre nézve tanulság nekünk: bár nem tervezünk a közeljövőben hasonlóan hosszú utat, az mindenesetre kiderült, hogy nappal kell menni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szederinda.blog.hu/api/trackback/id/tr722060535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása