Ők

Lilypie Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

InstaSzeder

Milestones múzeum

2012.08.22. 12:50 - Szeder Apa

Augusztus 12.-én el kellett mennünk Basingstokeba (ejtsd: bézin'sztók) átvenni a ruhacsomagot, amit Anya vásárolt az eBay-en. Ha már ott voltunk, kinéztünk valami kultúrprogramot is, a Milestones múzeumot. Ez egy óriási hangár, ahol felépítettek egy viktoriánus kisvárost és mindenféle ipartörténeti (gőzgépek, vasöntés), háztartásigép-történeti és helytörténeti tárlatok és installációk voltak. A gyerekek nagyon  élvezték, mert fel lehetett mászni a traktorokra, volt egy XIX. század végi villamos (eredetileg ló húzta, utólag lett villamoshajtása). Volt iskola és mindenféle boltok: a hangrögzítés teljes története egy lemezboltban, elképesztő sok fényképezőgép a fotóboltban, biciklijavító, autentikusan berendezve, pub, vegyesbolt és édességbolt is. Gyűjtemények: porszívók a kézzeltekerős kortól kezdve, rádiók a detektoros áramköröktől a karórába építettig. Oldalt fut egy folyosó tele százéves pénzbedobós vásári játékokkal (automata bábszínháztól kezdve, a gépi jósnőn keresztül az ügyességi és szerencsejátékokig, nyerőgépekig), itt elszórtunk néhány korabeli egypennyst, a gyerekek persze ezt is imádták.

20120812_133446_2.jpg

Kifelé menet vettünk fából készült játékvárost és egy újságreplikát 1944 június 7-éről, ami a címlapon a normandiai partraszállásról tudósít. Ebéd után vásárolgattunk, felvettük a ruhacsomagot és hazaindultunk. Mindig meglepődöm, hogy a gyerekek mennyire élvezik a múzeumokat, most is alig lehetett elrángatni őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://szederinda.blog.hu/api/trackback/id/tr34725728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.