Ők

Lilypie Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

InstaSzeder

Fejlődünk

2010.07.09. 14:01 - Szeder Apa

Ada egyre jobban olvas és szerintem ha összeszedné a bátorságát, néhány szót le is tudna írni (gépelni), mivel szóban simán kibetűz rövidebb szavakat. Sajnos most kell rádöbbennünk, hogy milyen nehéz lehet itt és most olvasni tanulni: szegény gyerekek betűzgetik a feliratokat és 90%, hogy angolul van, vagy halandzsa, vagy rövidítés. Meglepődtem viszont azon, hogy Adának láthatólag semmi problémát nem okozott a magyar kettősbetűk használata, egyszer megjegyezte, hogy s + z az sz és le van tudva. Nehéz egyébként megítélni, hogy hogyan is halad, mert ha egyszer már kiolvasott valamit, vagy valaki felolvasta neki, akkor azt megjegyzi, szóval a szóképes olvasást is hasznosítja erősen.

Léna halad a járással: 2 és nagyonsok közötti számú lépést hajlandó egyedül megtenni, hangulattól függően, de továbbra is preferálja a négykézlábazást és ha kapaszkodhat valakinek az ujjába. Ha jó passzban van és valaki csalogatja, akkor odasétál nagy boldogan, de a végén már szaladna és belezuhan az ölelő karokba nagy kacagva. A beszéd fronton is halad szépen, lámpa, labda, ilyesmik már felismerhetőek a "papapa" mögött. Érteni egyértelműen ért nagyon sok mindent, végrehajt kisebb feladatokat, odahoz, beletesz, kivesz, felvesz, eldob, stb. Egyre jobban alszik is, bár most meg van fázva és éberre köhögi magát elég sokszor.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szederinda.blog.hu/api/trackback/id/tr682140945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása