Ők

Lilypie Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

InstaSzeder

Kirándulások a környéken

2012.10.08. 19:21 - ash

Címkék: kirándulás thatcham

A szomszéd kisvárosban, Thatchamben van a Nature Discovery Centre. Egy bő fél óra alatt körbejárható tavacska a fő látványosság, és persze a tóparton élő vízi madarak, akiket etetni is lehet. Ha sétálni szeretnénk, 3-4 kijelölt úton mehetünk (mindegyik hossza gyerekkapacitáshoz szabott), de van két nagy és igényes fajátszótér és persze piknikrét is. A tóparton áll a tulajdonképpeni "felfedezőközpont", ahol teázó van és mindenféle gyerekeknek szóló, természettel, madárfigyeléssel, felfedezéssel kapcsolatos játékok. MIkroszkópokat is kitettek! Rendszeresen vannak programok a kölyköknek, úgyhogy biztosan visszamegyünk még. (Ja: és mindez ingyenes!) A legnagyobb izgalmat persze a madáretetés hozza, itt búzát szorongatnak a markukban:

thatcham_ndc.JPG

Hasonló, óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló programokat tartogat a Living Rainforest, vagyis az Élő Esőerdő Hampstead Norreysben. Két nagy, összenyitott üvegházban sétálgathatunk, egzotikus madarak a lábaink alatt, kis majmok a fejünk fölött -- a krokodilt sajnos nem láttuk. Láttunk viszont kakaót, kávét, avokádót, vaníliát, vagyis olyan növényeket, amelyek termését nap mint nap használjuk, mégsem tudjuk mindegyikről, hogy néz ki. (Apropó, a vaníliának a termése a vaníliarúd? Ebben nem vagyok biztos, segítsetek.) A páratartalom nagyon magas, úgyhogy a fényképezésről lemondtam, de mementóként a boltban vettünk két nagyítót a kis amatőr természetbúvároknak és egy bioajakírt nekem. Szó szeretett volna egy plüssbékát, de végül erőt vett magán és lemondott róla. Lehet, hogy legközelebb megkapja, mert a jegy egy évre szól és szerintem biztosan megyünk még. És itt is van kinti játszótér és benti esőerdőről-tanítós, fenntarthatósággal-ismerkedős, játszós terem, úgyhogy az esős angliai őszben* is klassz program!

* Nem tudom, mennyire lesz esős, csak az előítélet beszél belőlem. Eddig nem esett túl sokat, bár a hétre nem túl jók a kilátások...

A bejegyzés trackback címe:

https://szederinda.blog.hu/api/trackback/id/tr924827240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása